Mantolama Sözleşmesi

Mantolama sözleşmesi nedir? Mantolama sözleşmesinde hangi maddelerin geçmesi gerekir? Mantolama sözleşmesi yaparken nelere dikkat etmeliyiz ve hangi maddelerde hangi ibarelerin kullanılması gerektiğini bilmeniz gerekir. Böylece hem iş veren hemde yüklenici tarafından bilinecek değerleri yazıya dökülmüş olacaktır.

Mantolama Sözleşmesi

Mantolama sözleşmesi, iş veren ile işi yapacak olan mantolama firması arasında taraflarca imzalanan bir anlaşmadır. Mutlaka iki tarafçada imzalanması gerekir. Bu sözleşme içerisinde bir çok madde belirtilebilir ve iki taraf içinde maddeler uygunsa taraflarca imzalanır.

Mantolama sözleşmesinin yapılması ileride oluşabilecek problemlerin önüne geçer ve her iki tarafta en azından neler yapacağını bilir. Peki mantolama sözleşmesi içerisinde ne gibi maddeler geçmeli? Neler özellikle belirtilmeli birazda bundan bahsedelim.

Mantolama Sözleşmesi İçerisinde Neler Olmalı?

  • Taraflar : İş veren ile işi yapacak olan firmanın unvanı ve adresi olmalıdır.
  • İşin Yapılacağı Yer : Mantolama veya diğer uygulamalardan hangisi yapılacak ise mutlaka işin yapılacağı yerin adresini, bina adından kapı numarasına kadar tüm adres bilgileri yazılmalıdır.
  • İşin Konusu : Yapılacak işin kısaca konu başlığı belirtilmelidir. Bunun nedeni hangi mantolama çeşidinin yapılacağının anlaşmasındandır.
  • Sabit Fiyat Garantisi : Mantolama malzemeleri genel olarak artan kura göre alınır ve satılır. Bu nedenle bazı firmalar bu artan kurlar nedeniyle iş sonrasında iş verenden kur farkını yani ek ücret talebinde bulunabilir. Bu nedenle mantolama sözleşmesi içerisinde sabit fiyat garantisi istendiğinde size hiç bir ekstra ücret sürprizi çıkmayacaktır. Ayrıca mantolama dışında farklı bir işlem yapılacak ise bunlarda belirtilmelidir. Örneğin dış cephe boyası, drenaj gibi işlemler ve fiyatları mutlaka sözleşmede kalem kalem yazılmalıdır.
  • Ödeme Türü : Ödemenin ne zaman yapılacağı ve hangi tarihler arasında ödeme yapılacağı yazılır. Ayrıca ödemenin nakit, çek veya farklı ödeme yöntemleri ile ödeneceği belirtilmelidir.
  • İşin Süresi : İşin başlangıç süresi ile bitiş süresi mutlaka bu maddede belirtilmelidir. Aksi halde gecikme durumunda tarafınıza bazı haklar doğacaktır.
  • Yüklenici Firma Sorumlulukları : Bu maddede yüklenici firmanın sorumluluğunda olan maddeler eklenebilir.
  • Garanti Şartları : Eğer kullanılan malzemelere yüklenici garanti veriyorsa ve yaptığı işe garanti vermesi durumunda bu maddeye garanti süresi yazılabilir.
  • Diğer Şartlar : Eğer yukarıdaki maddeler dışında ek olarak herhangi bir ekleme yapılması gerekiyor ise diğer şartlar maddesine ekleme yapabilirsiniz.

Yukarıdaki mantolama sözleşme maddeleri genel olarak kullanılan sözleşme maddeleridir. Kesinlikle olması gereken maddeler diyemeyiz. Bu nedenle sizlere tamamen bilgi amaçlı olarak yazılmıştır. Bu nedenle kimse bu maddelerin hepsini kullanmak zorunda değildir.